- Autor: cisarova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýně | 1000 |
Smetana zakysaná 12% | 180 |
Česnek | 6 |
Dochucovadla:
majoránka,sůl, bazalka
Energetická hodnota celkem: 2030 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 22,
Sacharidy (g): 58,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 37,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 508 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 14.5, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Dýni uvaříme do měkka a přendáme ji do mixéru, kde ji rozmixujeme se stroužkem česneku, majoránkou a solí. Můžeme přidat čerstvé lístky bazalky. Hustotu polévky regulujeme vývarem z dýně. Rovnou z nádoby mixéru ji rozlijeme do talířů, do středu dáme lžíci kysané smetany nebo jogurtu. Ozdobíme lístkem bazalky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.