TOPlist


Pečená dýně s uzeným masem

  • Uživatelský recept
  • Autor: mabis
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Moravské uzené400
Dýně400
Cibule200
Česnek30
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)20
Brambory (syrové)400

Energetická hodnota celkem: 4870 kJ

Bílkoviny (g): 83, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 122 SAFA (g): 9 Cukry (g): 32 Vláknina (g): 22 Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 812 kJ

Bílkoviny (g): 13.8, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 20.3 SAFA (g): 1.5 Cukry (g): 5.3 Vláknina (g): 3.7 Sůl (g): 1.7


Dochucovadla:

sůl, pepř, čerstvý tymián (lze použít i sušený) - lze k jídlu přidat dresing ze zakysané smetany nebo jogurtu ochucený solí a pepřem případně bylinkami

Postup přípravy

dýni (muškátovou, máslovou nebo hokaido) vydlabeme a oloupeme a nakrájíme na kostky, brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostky, uzené nakrájíme na stejně velké kostky. Dáme do zapékací misky a smícháme, pokapeme olejem a osolíme opepříme, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek a čerstvý tymián, vše dobře promícháme, a dáme zapéct na 180°C do trouby na 30-45 minut - dokud nejsou všechny suroviny uvařené - první 3/4 času pečeme zakryté a občas promícháme, ale ne moc aby se dýně nerozmačkala

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma