TOPlist


Cizrnovo-rajčatové pyré

  • Uživatelský recept
  • Autor: ivana.cirmanova
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 150

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cizrna (v suchém stavu)100
Rajčata konzervovaná400
Cibule78
Česnek20
Máslo čerstvé14
Olej olivový7

Energetická hodnota celkem: 2724 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 83 SAFA (g): 9 Cukry (g): 28 Vláknina (g): 29 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 908 kJ

Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 7.7, Sacharidy (g): 27.7 SAFA (g): 3 Cukry (g): 9.3 Vláknina (g): 9.7 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Namočit suchou cizrnu alespoň na 12 hodin do vody. Pak vylít vodu, řádně propláchnout a vařit v nové vodě asi 2 hodiny (voda by měla probublávat, žádná divočina). Schovat si 150 ml vody na později, zbytek slít. Rozehřát máslo a olej, zesklovatět cibuli (asi 3 min), přidat na plátky nakrájený česnek, opékat 2 min, přidat uvařenou cizrnu, plechovku krájených rajčat a vodu z cizrny. Opepřit a vařit asi 20 min. Nakonec dát bokem asi 2 lžíce na ozdobu, zbytek rozmixovat ponorným mixérem. Ochutnat a případně osolit. Cizrna se nesmí solit před vařením, zpomaluje to rychlost měknutí.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma