TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Gulášová polévka

Zpět
  • Autor: anubis
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, majoránka, Masox, sladká paprika

Energetická hodnota celkem: 4029 kJ

Bílkoviny (g): 87, Tuky (g): 54, Sacharidy (g): 27, SAFA (g): 24, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1007 kJ

Bílkoviny (g): 21.8, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 6.8, SAFA (g): 6, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli na kousky, nakrájené maso a část vývaru. Jakmile bude maso zatažené a cibule klidně začne malinko hnědnout, přisypeme papriku, kterou jenom krátce zamícháme a hned podlijeme vývarem. Přidáme sůl, pepř, česnek a vaříme asi 25-30 minut v papiňáku. Doba změknutí masa se může lišit. Záleží na velikosti masa a také z jakého bylo zvířete. Mezi vařením masa rozehřejeme 3 lžíce sádla, přidáme mouku a uděláme si jíšku. (ne moc tmavou). Do vlažné jíšky přilijeme asi 75 ml vlažné vody a rozšleháme jí. Do polévky přilijeme zbylý vývar a jíšku přiléváme do polévky po částech, každý třeba nemá rád hustou polévku. Přidáme majoránku, dochutíme a provaříme. Nakonec když už je polévka hotová přidáme uvařené brambory.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři