- Autor: anubis
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sádlo vepřové škvařené | 30 |
Hovězí kližka | 400 |
Cibule | 80 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1250 |
Česnek | 6 |
Brambory (syrové) | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, majoránka, Masox, sladká paprika
Energetická hodnota celkem: 4029 kJ
Bílkoviny (g): 87,
Tuky (g): 54,
Sacharidy (g): 27,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1007 kJ
Bílkoviny (g): 21.8, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 6.8, SAFA (g): 6, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli na kousky, nakrájené maso a část vývaru. Jakmile bude maso zatažené a cibule klidně začne malinko hnědnout, přisypeme papriku, kterou jenom krátce zamícháme a hned podlijeme vývarem. Přidáme sůl, pepř, česnek a vaříme asi 25-30 minut v papiňáku. Doba změknutí masa se může lišit. Záleží na velikosti masa a také z jakého bylo zvířete. Mezi vařením masa rozehřejeme 3 lžíce sádla, přidáme mouku a uděláme si jíšku. (ne moc tmavou). Do vlažné jíšky přilijeme asi 75 ml vlažné vody a rozšleháme jí. Do polévky přilijeme zbylý vývar a jíšku přiléváme do polévky po částech, každý třeba nemá rád hustou polévku. Přidáme majoránku, dochutíme a provaříme. Nakonec když už je polévka hotová přidáme uvařené brambory.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.