TOPlist


Buchty s povidly

  • Uživatelský recept
  • Autor: anubis
  • Porce: 15.00
  • Doba přípravy (min.): 100

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná polohrubá200
Mouka pšeničná hladká200
Droždí25
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)250
Cukr bílý (řepný, třtinový)10
Vejce celá průměr55
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)15
Máslo čerstvé50
Švestková povidla150

Energetická hodnota celkem: 10511 kJ

Bílkoviny (g): 60, Tuky (g): 69, Sacharidy (g): 405 SAFA (g): 34 Cukry (g): 105 Vláknina (g): 36 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 701 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 4.6, Sacharidy (g): 27 SAFA (g): 2.3 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 2.4 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Ve vlažném a oslazeném mléce necháme vzejít kvasnice. Vykynutý kvásek vlejeme do mísy s moukou, solí, rozpuštěným máslem a vejcem. Vypracujeme těsto, které se nelepí na stěny mísy a necháme na teplém místě vykynout. Asi po 20 min. těsto přemícháme a necháme znovu kynout. Na pomoučeném vále pak těsto rozdělíme asi na 12-15 hromádek /podle toho jak má každý rád velikost buchet/, které roztáhneme a doprostřed dáme kopeček marmelády. Opatrně zaděláme a pokládáme na vymazaný pekáč, každou buchtu pomažeme olejem a necháme ještě aspoň 10 min. odpočinout. Pak pekáč vložíme do vyhřáté trouby a upečeme asi při 220st. asi 20 min /tyhle údaje jsou pouze orientační, každému trouba peče jinak/. Upečené buchty předěláme na talíř a pocukrujeme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

24. 11. 2014 21:28

kamoska1

Nerozumím, proč je tento recept na STOBu?Jedna buchta?Co mi to dodá zdravých živin?

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma