TOPlist


Gaštanovo medové sviatočné rezy

  • Uživatelský recept
  • Autor: keridwen1
  • Porce: 32.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Žloutek80
Vejce celá průměr275
Med100
Mouka špaldová celozrnná120
Smetana ke šlehání 33%500
Kaštany350
Máslo čerstvé300

Energetická hodnota celkem: 25138 kJ

Bílkoviny (g): 94, Tuky (g): 473, Sacharidy (g): 336 SAFA (g): 297 Cukry (g): 144 Vláknina (g): 19 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 786 kJ

Bílkoviny (g): 2.9, Tuky (g): 14.8, Sacharidy (g): 10.5 SAFA (g): 9.3 Cukry (g): 4.5 Vláknina (g): 0.6 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

perníkové korenie, kvetinová čiapočka (zmes korenia od Sonetoru), vinný kameň asi 1KL, vanilková a rumová aróma,

Postup přípravy

Žĺtka (5ks) vyšľaháme s medom do biela, pridáme vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh. Pečieme n plechu s papierom na pečenie, cca 20 min v rúre vyhriatej na 180°C. Gaštanové pyré (uvarené očistené gaštany, rozmixované na hladko) si vymiešame s maslom (150g), môžeme pridať trošku rumu alebo rumovej arómy a lyžicu medu. Žĺtka šľaháme s medom a vanilkovou arómou nad parou, kým nezdvojnásobia objem. Pridáme k nim 150g mäkkého masla a vymiešame do hladka. Korpus prekrojíme, podľa chuti natrieme lekvárom, my sme mali Bio gaštanový krém, na to dáme vymiešaný gaštanový krém, prikryjeme druhou polovicou korpusu, na ten natrieme vanilkový krém. Šľahačku vyšľaháme do polotuha, dáme za lyžicu medu a vyšľaháme do tuha. Nat

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma