- Autor: Issina
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Celer bulva | 150 |
Cibule | 250 |
Mrkev | 150 |
Petržel - kořen | 150 |
Žampiony | 250 |
Mouka pšeničná polohrubá | 15 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, mletá paprika, majoránka, petržílka
Energetická hodnota celkem: 2379 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 87,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 44,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 595 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 21.8, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
250 g žampionů, 1 větší cibule, 1 velká mrkev, 1 pertžel, kousek celeru, 4 stroužky česneku, 1 lžíce oleje, 1 lžíce polohrubé mouky. červená mletá paprika, pepř, sůl, majoránka, zelená petrželka na ozdobení . Na lžíci oleje zpěním nakrájenou cibulku, přidám nahrubo nastrouhanou mrkev, celer, petržel, vše společně osmahnu, musím míchat cca 3 minuty, aby se zelenina nepřichytla ke dnu hrnce a nespálila, pak vše zasypu 1 lžící polohrubé mouky, osolím, opepřím, přidám mletou červenou papriku, směs dobře promíchám a přidám nakrájené žampiony. Vše znovu promíchám, zaliju 1,2 vody, promíchám a vařím cca 30 minut, poté dochutím ještě majoránkou, zelenou petrželkou a případně dosolím.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.