TOPlist


fazole po bretaňsku

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká35
Masox (hotový výrobek)11
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)120
Klobása ostravská119
Fazole (v suchém stavu)450
Rajčata konzervovaná850
Cibule155

Energetická hodnota celkem: 13222 kJ

Bílkoviny (g): 126, Tuky (g): 139, Sacharidy (g): 345 SAFA (g): 19 Cukry (g): 84 Vláknina (g): 63 Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 2204 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 23.2, Sacharidy (g): 57.5 SAFA (g): 3.2 Cukry (g): 14 Vláknina (g): 10.5 Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Večer namočíme fazole a ráno je uvaříme v téže vodě do měkka. Na oleji si osmahneme cibulku, přidáme klobásu a nakonec sterilovaná rajčata. Ochutíme solí a česnekem. Můžeme přidat kousek masoxu pro chuť. Asi 20 minut podusíme a pak přidáme fazole. Zahustíme trochou mouky rozkvedlané ve vodě, necháme projít varem a můžeme podávat.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma