TOPlist


Domácí housky

  • Uživatelský recept
  • Autor: smahova
  • Porce: 100.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl3
Voda, minerální vody bez příchutě150
Tvaroh odtučněný průměr400
Mouka pšeničná chlebová-tmavá200
Mouka pšeničná celozrnná300
Cukr bílý (řepný, třtinový)3
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)100
Droždí40

Energetická hodnota celkem: 8858 kJ

Bílkoviny (g): 122, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 370 SAFA (g): 3 Cukry (g): 31 Vláknina (g): 46 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 89 kJ

Bílkoviny (g): 1.2, Tuky (g): 0.1, Sacharidy (g): 3.7 SAFA (g): 0 Cukry (g): 0.3 Vláknina (g): 0.5 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Z droždí, cukru, lžíce mouky a cca 100 ml mléka vyrobíme kvásek a přidáme ho k ostatním surovinám. Vypracujeme těsto a necháme asi 45 minut kynout. Z těsta tvoříme malé bochánky, potíráme rozšlehaným vejcem a sypeme semínky a solí. Pečeme při 200 °C asi 20 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma