TOPlist


sekaná

  • Uživatelský recept
  • Autor: RadekP
  • Porce: 10.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Zelí bílé kysané450
Strouhanka50
Houska bílá87
Vejce celá průměr110
Česnek35
Cibule100
Hovězí maso zadní průměr225
Hovězí maso přední průměr225
Vepřová plec550

Energetická hodnota celkem: 10786 kJ

Bílkoviny (g): 219, Tuky (g): 133, Sacharidy (g): 115 SAFA (g): 59 Cukry (g): 24 Vláknina (g): 20 Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 1079 kJ

Bílkoviny (g): 21.9, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 11.5 SAFA (g): 5.9 Cukry (g): 2.4 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 0.7


Dochucovadla:

koření na mleté maso 2 lžičky ,sůl 3 lžičky

Postup přípravy

Do mísy dáme všechno maso,cibuli,česnek vejce ,vymačkanou housku,koření a súl a dobře promícháme cca pět minut...přidáme strouhanku a znova promícháme tak aby se hmota nelepila na prsty,nebo minimálně. necháme aspoň dvě hodiny přikryté odpočívat v lednici.Poté vyndáme z lednice ,vytřeme pekáč čajovou lžičkou oleje,dáme vrstvu hmoty tak dva centimetry vysokou a na ní vyždímané zelí,přikryjeme druhou částí hmoty a vytvarujeme šišku jak jsme zvyklí,podlejeme zhruba centimetrem vody a dáme do trouby rozpálené na 200 stupňů na deset minut,poté snížíme na 180 a pečeme do zlatova,podle toho jak komu peče trouba

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma