TOPlist


Vepřové koleno pečené na zelí

  • Uživatelský recept
  • Autor: madridacka
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 180

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Pivo světlé 10°300
Vepřové koleno800
Zelí bílé kysané1000

Energetická hodnota celkem: 11430 kJ

Bílkoviny (g): 149, Tuky (g): 208, Sacharidy (g): 54 SAFA (g): 94 Cukry (g): 25 Vláknina (g): 30 Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 1905 kJ

Bílkoviny (g): 24.8, Tuky (g): 34.7, Sacharidy (g): 9 SAFA (g): 15.7 Cukry (g): 4.2 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 1.3


Dochucovadla:

sůl, kmín

Postup přípravy

Vepřové koleno vykostím a nasolím. Do pekáčku dám kysané zelí, na ně položím koleno, podliji pivem a pomalu peču (asi při 120°C. Klidně jdu na hodinu na procházku, po návratu dle potřeby doliju pivo. Po cca 2 hodinách pečení přidám brambory na plátky či kostičky a nechám společně dopéci. Pokud někdo preferuje knedlík, dostane knedlík. Dělám tak i kuřecí stehna nebo bůček a vepřová žebra.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma