TOPlist


Krůta pečená se zelím

  • Uživatelský recept
  • Autor: ABULA
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 10

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Krůta bez kůže průměr 400
Kečup10
Hořčice plnotučná průměr10
Med5
Olej olivový10
Voda, minerální vody bez příchutě20
Cibule20
Zelí bílé kysané500
Cukr bílý (řepný, třtinový)20

Energetická hodnota celkem: 3332 kJ

Bílkoviny (g): 94, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 43 SAFA (g): 7 Cukry (g): 35 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 833 kJ

Bílkoviny (g): 23.5, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 10.8 SAFA (g): 1.8 Cukry (g): 8.8 Vláknina (g): 3.8 Sůl (g): 1.3


Dochucovadla:

sůl, paprika (koření)

Postup přípravy

Smícháme lžičku oleje, hořčice, kečupu, mleté papriky a medu se lžící vody. Krůtí stehno bez kostí a kůže nakrájíme na plátky, které potřeme výše uvedenou marinádou. Můžeme nechat v chladu do příštího dne, ale není to nutné. Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli a plátky masa. Posolíme a pečeme doměkka (cca 90 minut). Kysané zelí uvaříme a podle potřeby přisolíme a nepatrně přisladíme. Upečené maso podáváme se zelím, popřípadě s bramborovým knedlíkem, který do příjmu počítáme zvlášť.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma