TOPlist


Celrová krémová polievka

  • Uživatelský recept
  • Autor: keridwen1
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Celer řapíkatý100
Petržel - kořen100
Voda, minerální vody bez příchutě800
Bujón průměr (v suchém stavu)10
Celer bulva750
Mandľová smotana200
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)6
Petržel - nať40
Jablka100

Energetická hodnota celkem: 3173 kJ

Bílkoviny (g): 20, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 101 SAFA (g): 12 Cukry (g): 63 Vláknina (g): 23 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 529 kJ

Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 4.2, Sacharidy (g): 16.8 SAFA (g): 2 Cukry (g): 10.5 Vláknina (g): 3.8 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

ligurček, kurkuma, soľ, mletá rasca, bylinková soľ

Postup přípravy

Celer očistíme, pokrájame na drobné kocky. Petržlen pokrájame a spolu s celerom orestujeme na repkovom oleji. Zalejeme 800ml vody , pridáme bujón, jabĺčko, pol lyžičky kurkumi, trošku mletej rasce, ligurček a celerovú vňať. Varíme do mäkka. Keď je celer mäkký, tak ho rozmixujeme pridáme mandľovú smotanu, podľa potreby vodu, a dosolíme. Dobrú chuť.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma