- Autor: keridwen1
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Celer řapíkatý | 100 |
Petržel - kořen | 100 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 800 |
Bujón průměr (v suchém stavu) | 10 |
Celer bulva | 750 |
Mandľová smotana | 200 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 6 |
Petržel - nať | 40 |
Jablka | 100 |
Dochucovadla:
ligurček, kurkuma, soľ, mletá rasca, bylinková soľ
Energetická hodnota celkem: 3173 kJ
Bílkoviny (g): 20,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 101,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 63,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 529 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 4.2, Sacharidy (g): 16.8, SAFA (g): 2, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Celer očistíme, pokrájame na drobné kocky. Petržlen pokrájame a spolu s celerom orestujeme na repkovom oleji. Zalejeme 800ml vody , pridáme bujón, jabĺčko, pol lyžičky kurkumi, trošku mletej rasce, ligurček a celerovú vňať. Varíme do mäkka. Keď je celer mäkký, tak ho rozmixujeme pridáme mandľovú smotanu, podľa potreby vodu, a dosolíme. Dobrú chuť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.