TOPlist


Mungo salát (dle A.M.)

  • Uživatelský recept
  • Autor: cimbelin
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Fazole mungo (v suchém stavu)100
Celer bulva450
Okurky sterilované průměr300
Hrášek s mrkví sterilovaný průměr300
Cibule60
Sojanéza Kalma130

Energetická hodnota celkem: 4817 kJ

Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 40, Sacharidy (g): 114 SAFA (g): 0 Cukry (g): 52 Vláknina (g): 31 Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 963 kJ

Bílkoviny (g): 9.2, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 22.8 SAFA (g): 0 Cukry (g): 10.4 Vláknina (g): 6.2 Sůl (g): 1.4


Dochucovadla:

sůl, přepr, půl lžičky mletého rozmarýnu

Postup přípravy

200 g mungo fazolek (použila jsem 100 g v suchém stavu, uvařeno z toho bylo cca 300 g), 1 větší celer (použila jsem polovinu kilového, takže cca 450 g), 3 dl kyselých okurek, 3 dl směsi mrkev/hrášek, sojová tatarská omáčka (použila jsem 130g balení), 1 cibule, sůl, mletý pepř, půl lžičky mletého rozmarýnu, půl deci rostlinného oleje. Mungo uvaříme (nechala jsem přes noc namočit a pak vařila v papiňáku 15 minut). Celer očistíme, rozkrojíme na čtvrtky, vložíme do vroucí vody a 15 minut vaříme. Vyndáme a necháme vychladnout. Po vychladnutí jej nastrouháme na hrubém struhadle a osmažíme na oleji s cibulí. Vložíme do připravené mísy a přimícháme na kostičky nakrájené okurky, mrkev s hráškem, uvařené mungo a sojovou tatarskou omáčku. Osolíme, opepříme a přidáme mletý rozmarýn. Vše promícháme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma