TOPlist


_ DROŽĎOVÁ POLÉVKA super nakejslá, s vůní zlatavého kvasu

  • Uživatelský recept
  • Autor: boompaja
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibulka jarní50
Ocet10
Mrkev150
Zelí čínské200
Houby sušené průměr7
Celer řapíkatý200
Masox (hotový výrobek)13
Droždí42
Cibule100
Máslo čerstvé50
Česnek5
Voda, minerální vody bez příchutě1500

Energetická hodnota celkem: 2669 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 51 SAFA (g): 28 Cukry (g): 30 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 445 kJ

Bílkoviny (g): 2.5, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 8.5 SAFA (g): 4.7 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

ocet, vegeta, klasik, worcestrová omáčka, masox

Postup přípravy

Do konvice dáme vařit 1.5l vody. Na másle osmažíme cibuli a pak přidáme na tenké plátky nakrájený strouček česneku. Když se česnek rozvoní přidáme rozdrobenou kostku droždí a smažíme dokud nezmizí nepříjemné drožďové aroma - celý se rozpustí a z kašičky se stane zlatavá hmota. To už je vůně velmi příjemná. Přidáme trochu vody a kostku masoxu. Zachvilku přidáme zbytek vody a všechnu nakrájenou zeleninu a houby. Vaříme bez pokličky - redukujó :-) Po dvceti minutách dochucujem. Pol. lžíce octa, trochu vegety, pol.koření Klasik, a worcestrovou omáčku - ta dělá společně s octem tu nakejslost. Musí to chutnat, ale nepřekyselit! Za dalších deset minut přestanem vařit, odstavíme a přidáme "zelené, čerstvé" - směs jarní cibulky, pórku, kadeřávku, pažitky, petrželky - co je k mání, alespoň hrst. Hodně to bude chutnat lidem, co mají rádi pivo a chuť kvasu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

10. 10. 2017 11:25

poradna

I tuto polévku ráda přednáším své rodině.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma