TOPlist


Jáhlový nákyp

  • Uživatelský recept
  • Autor: marbell1
  • Porce: 8.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jáhly (v suchém stavu)250
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)750
Vejce celá průměr165
Cukr bílý (řepný, třtinový)50
Máslo čerstvé5
Citronová šťáva5
Švestky kompotované500

Energetická hodnota celkem: 8972 kJ

Bílkoviny (g): 75, Tuky (g): 42, Sacharidy (g): 359 SAFA (g): 19 Cukry (g): 176 Vláknina (g): 23 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1122 kJ

Bílkoviny (g): 9.4, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 44.9 SAFA (g): 2.4 Cukry (g): 22 Vláknina (g): 2.9 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

tuk na vymazání, strouhanka na vysypání, sůl

Postup přípravy

vejce oddělíme a z bílků vyšleháme tuhý sníh. V mléce uvaříme jáhly, sůl a lžíci másla na kaši. Do vychladlé kaše vmícháme žloutky, cukr a citronovou šťávu. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme polovinou jáhlové kaše. Tu poklademe kompotovanými švestkami a zakryjeme zbytkem kaše. Troubu předehřejeme na 180°C. Jáhlový nákyp poklademe plátky másla a zapečeme. Hotový nákyp na talíři poléváme šťávou z kompotu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma