TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jáhlový nákyp

Zpět
  • Autor: marbell1
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

tuk na vymazání, strouhanka na vysypání, sůl

Energetická hodnota celkem: 8972 kJ

Bílkoviny (g): 75, Tuky (g): 42, Sacharidy (g): 359, SAFA (g): 19, Cukry (g): 176, Vláknina (g): 23, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1122 kJ

Bílkoviny (g): 9.4, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 44.9, SAFA (g): 2.4, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 2.9, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

vejce oddělíme a z bílků vyšleháme tuhý sníh. V mléce uvaříme jáhly, sůl a lžíci másla na kaši. Do vychladlé kaše vmícháme žloutky, cukr a citronovou šťávu. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme polovinou jáhlové kaše. Tu poklademe kompotovanými švestkami a zakryjeme zbytkem kaše. Troubu předehřejeme na 180°C. Jáhlový nákyp poklademe plátky másla a zapečeme. Hotový nákyp na talíři poléváme šťávou z kompotu.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři