TOPlist


zapečený sumec se špenátem

  • Uživatelský recept
  • Autor: sedmitecne
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sumec460
Máslo čerstvé28
Cibule100
Česnek20
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)6
špenát listový-mražený Fine life362
Mouka pšeničná polohrubá19
Eidam 30%89
podravka14

Energetická hodnota celkem: 5267 kJ

Bílkoviny (g): 110, Tuky (g): 71, Sacharidy (g): 36 SAFA (g): 34 Cukry (g): 13 Vláknina (g): 13 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1053 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 14.2, Sacharidy (g): 7.2 SAFA (g): 6.8 Cukry (g): 2.6 Vláknina (g): 2.6 Sůl (g): 0.6


Dochucovadla:

majoránka,kmín, sladká paprika, sůl, citrón

Postup přípravy

Filety ze sumce si omyjeme. Osolíme, pomažeme prolisovaným česnekem, posypeme majoránkou a pokapeme citronem. Dáme odpočinout do lednice. Na pánvi, která má víko, si na trošce oleje osmažíme cibulku nakrájenou na měsíčky, poté ještě nasekaný česnek a přidáme špenát. Nijak nepodléváme, jen přikryjeme poklicí, podusíme do tepla, ale nevaříme. Dle chuti dosolíme podravkou. Necháme stranou. Nachystáme si pekáč, vyložíme pečícím papírem. Na dno dáme pár plátků másla. Na ně vyskládáme odpočinutou rybu. V misce si smícháme polohrubou mouku s červenou paprikou a kmínem a posypeme sumečka. Poklademe opět kousky másla. Podlejeme malinko vodou. Rozehřejeme troubu na 200 stupňů a dáme péct. Asi po 1/2 hodině vyndáme z trouby, poklademe špenátem a posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Dáme zpět do trouby, dokud se nám sýr pěkně nerozteče.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma