TOPlist


Cizrnový salát s pečenou paprikou a sýrem feta

  • Uživatelský recept
  • Autor: coppy
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej olivový10
Ocet5
Salát ledový60
Feta100
Rajčata Cherry70
Cibule30
Ředkvičky30
Paprika žlutá 150
Cizrna sterilovaná240

Energetická hodnota celkem: 3081 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 37, Sacharidy (g): 65 SAFA (g): 16 Cukry (g): 25 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1541 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 32.5 SAFA (g): 8 Cukry (g): 12.5 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

Sůl, čerstvě namletý pepř, ocet nebo citrón, olivový olej.

Postup přípravy

Papriku omyjeme, potřeme olejem a pečeme v troubě cca 20 min při teplotě 250°C. Opečenou papriku vložíme do mísy, zakryjeme potravinovou fólií a necháme spařit cca 5 min. Papriku poté oloupeme, očistíme od zrníček a omyjeme pod studenou vodou. Nakrájíme na malé kostičky. Červenou cibuli nakrájíme na drobno, cherry rajčata na čtvrtiny a ředkvičky na tenké plátky. Přidáme konzervu sterilizované cizrny (hmotnost po odkapání 240 g) a na kostičky nakrájený sýr feta (nebo balkánský sýr). Podáváme na ledovém salátu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma