TOPlist


MAKOVKA

  • Uživatelský recept
  • Autor: lenkabety
  • Porce: 20.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)200
Mák250
Brambory zimní500
Mouka pšeničná hrubá100
Vejce celá průměr100
Kypřící prášek do pečiva13
Cukr bílý (řepný, třtinový)250
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)15

Energetická hodnota celkem: 14259 kJ

Bílkoviny (g): 88, Tuky (g): 127, Sacharidy (g): 474 SAFA (g): 22 Cukry (g): 278 Vláknina (g): 66 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 713 kJ

Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 6.4, Sacharidy (g): 23.7 SAFA (g): 1.1 Cukry (g): 13.9 Vláknina (g): 3.3 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

skořice mletá jedna čajová lžíčka

Postup přípravy

brambory nastrouháme,přidáme sypké ingredience,vše zamícháme ,přidáme mléko a vejce,vylijeme na vymazaný plech.Pečeme na 180 stupňů 25 minut.Lze polít citronovou polevou

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma