TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bramboračka s houbami

Zpět
  • Autor: mirkapo
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, majoránka, celerová nať, petržele 2ks, mrkve 4 menší ks, 1 cibule, hl. mouka - 1 lžíce, brambory cca 3 ks, houby sušené - hrst, namočené přes noc - váha cca 60g (váženo před použitím po slití vody - vodu z hub jsem dala do polévky taky)

Energetická hodnota celkem: 2983 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 88, SAFA (g): 4, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 373 kJ

Bílkoviny (g): 1.5, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Na oleji zpěním cibulku, přidám nakrájenou kořenovou zeleninu a po chvíli mouku - opražím dohromady, zaliji studenou vodou, osolím a přidám houby i s vodou, ve které se namáčely, vařím cca 10-15min a přidám na menší kostky nakrájené brambory a vařím, dokud nejsou brambory měkké. Odstavím, přidám rozmačkaný česnek a dochutím majoránkou. Celerovou nať - lze přidat přímo celer na kostičky nebo nať - tu pak před konzumací vyhodím (u nás nešmakuje - použila jsem horní část řapíkatého celeru s listy - mohla jsem vyjmout najednou).

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři