- Autor: mirkapo
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 24 |
Česnek | 4 |
Houby čerstvé průměr | 54 |
Brambory (syrové) | 260 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 35 |
Cibule | 60 |
Petržel - kořen | 40 |
Mrkev | 104 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1600 |
Dochucovadla:
sůl, majoránka, celerová nať, petržele 2ks, mrkve 4 menší ks, 1 cibule, hl. mouka - 1 lžíce, brambory cca 3 ks, houby sušené - hrst, namočené přes noc - váha cca 60g (váženo před použitím po slití vody - vodu z hub jsem dala do polévky taky)
Energetická hodnota celkem: 2983 kJ
Bílkoviny (g): 12,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 88,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 373 kJ
Bílkoviny (g): 1.5, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na oleji zpěním cibulku, přidám nakrájenou kořenovou zeleninu a po chvíli mouku - opražím dohromady, zaliji studenou vodou, osolím a přidám houby i s vodou, ve které se namáčely, vařím cca 10-15min a přidám na menší kostky nakrájené brambory a vařím, dokud nejsou brambory měkké. Odstavím, přidám rozmačkaný česnek a dochutím majoránkou. Celerovou nať - lze přidat přímo celer na kostičky nebo nať - tu pak před konzumací vyhodím (u nás nešmakuje - použila jsem horní část řapíkatého celeru s listy - mohla jsem vyjmout najednou).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.