TOPlist


Bramboračka s houbami

  • Uživatelský recept
  • Autor: mirkapo
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká24
Česnek4
Houby čerstvé průměr54
Brambory (syrové)260
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)35
Cibule60
Petržel - kořen40
Mrkev104
Voda, minerální vody bez příchutě1600

Energetická hodnota celkem: 2983 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 88 SAFA (g): 4 Cukry (g): 16 Vláknina (g): 14 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 373 kJ

Bílkoviny (g): 1.5, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 11 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 2 Vláknina (g): 1.8 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, majoránka, celerová nať, petržele 2ks, mrkve 4 menší ks, 1 cibule, hl. mouka - 1 lžíce, brambory cca 3 ks, houby sušené - hrst, namočené přes noc - váha cca 60g (váženo před použitím po slití vody - vodu z hub jsem dala do polévky taky)

Postup přípravy

Na oleji zpěním cibulku, přidám nakrájenou kořenovou zeleninu a po chvíli mouku - opražím dohromady, zaliji studenou vodou, osolím a přidám houby i s vodou, ve které se namáčely, vařím cca 10-15min a přidám na menší kostky nakrájené brambory a vařím, dokud nejsou brambory měkké. Odstavím, přidám rozmačkaný česnek a dochutím majoránkou. Celerovou nať - lze přidat přímo celer na kostičky nebo nať - tu pak před konzumací vyhodím (u nás nešmakuje - použila jsem horní část řapíkatého celeru s listy - mohla jsem vyjmout najednou).

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma