TOPlist


celozrný chléb se slunečnicí

  • Uživatelský recept
  • Autor: mortyssa
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka žitná celozrnná200
Mouka pšeničná celozrnná200
Ovesné vločky jemné100
Lněné semínko drcené40
Slunečnicová semínka70
Droždí42
Voda, minerální vody bez příchutě400

Energetická hodnota celkem: 9614 kJ

Bílkoviny (g): 96, Tuky (g): 59, Sacharidy (g): 341 SAFA (g): 9 Cukry (g): 29 Vláknina (g): 82 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 961 kJ

Bílkoviny (g): 9.6, Tuky (g): 5.9, Sacharidy (g): 34.1 SAFA (g): 0.9 Cukry (g): 2.9 Vláknina (g): 8.2 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, kmín, 1/4 KL anýz, 2 PL ocet

Postup přípravy

zaděláme těsto, které vložíme po vykynutí do formy "srnčí hřbet" a pečeme přibližně hodinu na 180°C. Před krájením necháme dobře vychladnout

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

24. 03. 2015 20:54

Ten vypadá jak tousťák, taky ho zkusím. Já si doma dělám podobný, jen ho nedávám do toho srnčího hřbetu. Nejlepší je když je čerstvě upečený a ještě teplý.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma