TOPlist


Francouzské brambory dietnější verze

  • Uživatelský recept
  • Autor: paratko
  • Porce: 4.00

Potřebujeme, vařené brambory, šunku (já kupuji 95%vepřovou vařenou), vařená vejce oloupané a tři syrová(celkem 9ks), olej, sůl pepř, papriku sladkou. (Pokud chcete méně tučné, tak použijte jen 4 žloutky a 9 bílkůa nebo jen bílky :) )

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celá průměr450
Okurky sterilované400
Cibule155
Vepřová vařená šunka 95%masa400
vařený brambor1300
olej40

Energetická hodnota celkem: 10884 kJ

Bílkoviny (g): 168, Tuky (g): 101, Sacharidy (g): 251 SAFA (g): 43 Cukry (g): 149 Vláknina (g): 33 Sůl (g): 14

Energetická hodnota na 1 porci: 2721 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 25.3, Sacharidy (g): 62.8 SAFA (g): 10.8 Cukry (g): 37.3 Vláknina (g): 8.3 Sůl (g): 3.5


Dochucovadla:

sůl, pepř a sladká paprika

Postup přípravy

Nakrájíme si cubuli na jemno, vařené vejce nakrájíme na plátky a brambory prolisujeme kovovým kolečkem (jako na bramb. salát) nebo nakrájíme na kostičky a ještě si připravíme šunku nakrátou na kostičky. Zapneme troubu na 200 °C. V hluboké pánvi si připravíme cibulku na oleji do zlatova, pak přidáme šunku, rychle orestujeme a poté přidáme brambory, osolíme, opepříme a trochu papriky přidáme. Až vše máme promícháno tak si připravíme pekáč, kde nasypeme půlku těch brabor se šunkou, na to poklademe vačené vejce na plátky a zakryjeme další půlkou brambor se šunkou. Vložíme do trouby na 15min, mezitím si rozšleháme vejce a pak zalijeme ty brambory a zapékáme cca 15min. (dle potřeby, aby vejce nebyla syrová) Podáváme se sterilovanou okurkou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma