TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Francouzské brambory dietnější verze

Zpět
  • Autor: paratko
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Potřebujeme, vařené brambory, šunku (já kupuji 95%vepřovou vařenou), vařená vejce oloupané a tři syrová(celkem 9ks), olej, sůl pepř, papriku sladkou. (Pokud chcete méně tučné, tak použijte jen 4 žloutky a 9 bílkůa nebo jen bílky :) )

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř a sladká paprika

Energetická hodnota celkem: 10884 kJ

Bílkoviny (g): 168, Tuky (g): 101, Sacharidy (g): 251, SAFA (g): 43, Cukry (g): 149, Vláknina (g): 33, Sůl (g): 14

Energetická hodnota na 1 porci: 2721 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 25.3, Sacharidy (g): 62.8, SAFA (g): 10.8, Cukry (g): 37.3, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 3.5

Postup přípravy

Nakrájíme si cubuli na jemno, vařené vejce nakrájíme na plátky a brambory prolisujeme kovovým kolečkem (jako na bramb. salát) nebo nakrájíme na kostičky a ještě si připravíme šunku nakrátou na kostičky. Zapneme troubu na 200 °C. V hluboké pánvi si připravíme cibulku na oleji do zlatova, pak přidáme šunku, rychle orestujeme a poté přidáme brambory, osolíme, opepříme a trochu papriky přidáme. Až vše máme promícháno tak si připravíme pekáč, kde nasypeme půlku těch brabor se šunkou, na to poklademe vačené vejce na plátky a zakryjeme další půlkou brambor se šunkou. Vložíme do trouby na 15min, mezitím si rozšleháme vejce a pak zalijeme ty brambory a zapékáme cca 15min. (dle potřeby, aby vejce nebyla syrová) Podáváme se sterilovanou okurkou.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři