TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jablečný štrůdl

Zpět
  • Autor: Matylda4
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

Hezky vypadá, když je nahoře posypán moučkovým cukrem ale není to nutnost.

Energetická hodnota celkem: 9021 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 121, Sacharidy (g): 237, SAFA (g): 5, Cukry (g): 79, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 752 kJ

Bílkoviny (g): 2.2, Tuky (g): 10.1, Sacharidy (g): 19.8, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 6.6, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Těsto rozválíme na slabší plát, rovnoměrně rozprostřeme jablka, které jsme předem nastrouhali nahrubo a zasypeme trochou strouhanky, aby nevytekla šťáva z jablek. Potom posypeme rozdrcenými ořechy, rozinkami a skořicovým cukrem (nebo vanilinovým cukrem a skořicí). Nakonec vše opatrně srolujeme a po stranách přitlačíme k sobě. Dáme na pečící papír a potřeme žloutkem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 st. cca 30 min. Po upečení můžeme hned servírovat, ale nemusíme - chutná stejně dobře i studený. Klidně je možné dát ho po vychladnutí na mrazák a použít později. Výhodou je, že místo skořicového cukru lze použít umělé sladidlo a případně vynechat ořechy a tím je vhodný i pro diabetiky. A přesto je moc dobrý - prostě je to taková klasika.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři