TOPlist


Jablečný štrůdl

  • Uživatelský recept
  • Autor: Matylda4
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Listové těsto aro350
Jablka300
Vlašské ořechy50
Rozinky40
Strouhanka30
Vanilinový cukr20
Skořice mletá20

Energetická hodnota celkem: 9021 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 121, Sacharidy (g): 237 SAFA (g): 5 Cukry (g): 79 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 752 kJ

Bílkoviny (g): 2.2, Tuky (g): 10.1, Sacharidy (g): 19.8 SAFA (g): 0.4 Cukry (g): 6.6 Vláknina (g): 1.3 Sůl (g): 0.4


Dochucovadla:

Hezky vypadá, když je nahoře posypán moučkovým cukrem ale není to nutnost.

Postup přípravy

Těsto rozválíme na slabší plát, rovnoměrně rozprostřeme jablka, které jsme předem nastrouhali nahrubo a zasypeme trochou strouhanky, aby nevytekla šťáva z jablek. Potom posypeme rozdrcenými ořechy, rozinkami a skořicovým cukrem (nebo vanilinovým cukrem a skořicí). Nakonec vše opatrně srolujeme a po stranách přitlačíme k sobě. Dáme na pečící papír a potřeme žloutkem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 st. cca 30 min. Po upečení můžeme hned servírovat, ale nemusíme - chutná stejně dobře i studený. Klidně je možné dát ho po vychladnutí na mrazák a použít později. Výhodou je, že místo skořicového cukru lze použít umělé sladidlo a případně vynechat ořechy a tím je vhodný i pro diabetiky. A přesto je moc dobrý - prostě je to taková klasika.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma