TOPlist


Hraběnčiny řezy

  • Uživatelský recept
  • Autor: Kamilka84
  • Porce: 20.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká400
Mouka špaldová celozrnná50
Cukr hnědý (řepný, třtinový)100
Vejce celá průměr275
Máslo čerstvé250
Kypřící prášek do pečiva10
Jablka700
Hrušky100
Rozinky30
Vlašské ořechy30

Energetická hodnota celkem: 21076 kJ

Bílkoviny (g): 95, Tuky (g): 256, Sacharidy (g): 575 SAFA (g): 152 Cukry (g): 214 Vláknina (g): 54 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1054 kJ

Bílkoviny (g): 4.8, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 28.8 SAFA (g): 7.6 Cukry (g): 10.7 Vláknina (g): 2.7 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Žloutky utřít s cukrem, mouka+ prdopeč, máslo na kousky - vytvořit těsto, 1/3 dát na hoďku do mrazáku, zbytek uležet do lednice. Těsto vyválet- spíš namačkat, je tužší na plech - na menší plech, ne ten přes celou troubu. Na to nastrouhat jablka promíchaná se skořicovým cukrem, rozinkama, ořechy na kousky posekanými. Třetí vrstva - rozetŕený sníh z bílků, poslední vrstva nastrouhané těsto z mrazáku. Péct na 180 cca 35 min.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma