TOPlist


Jablečná žemlovka z vánočky

  • Uživatelský recept
  • Autor: Matylda4
  • Porce: 16.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vlašské ořechy50
Pudink (Pudding) Tesco40
Rama classic40
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)350
Cukr bílý (řepný, třtinový)47
Jablka300
Vánočka218

Energetická hodnota celkem: 7662 kJ

Bílkoviny (g): 38, Tuky (g): 79, Sacharidy (g): 237 SAFA (g): 21 Cukry (g): 142 Vláknina (g): 12 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 479 kJ

Bílkoviny (g): 2.4, Tuky (g): 4.9, Sacharidy (g): 14.8 SAFA (g): 1.3 Cukry (g): 8.9 Vláknina (g): 0.8 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

Navrchu jen zlehka pocukrujeme.

Postup přípravy

Nejprve si připravíme obvyklým způsobem bábovkovou formu (vymastíme a vysypeme strouhankou) - kdo má silikonovou tak nemusí. Pak namáčíme vánočku v mléce a vkládáme do formy. Na vrstvu vánočky poklademe vrstvu nastrouhaných jablek, přidáme pár rozinek, drcených ořechů, trochu vanilk. pudinku a trochu cukru. Na tuto směs dáme další vrstvu namočených plátků vánoček a celý postup opakujeme asi 3x. Končíme vánočkou, kterou před vložením do trouby potřeme rozpuštěnou ramou (nebo máslem). Pečeme v předehřáté troubě na 170 st. asi 60 - 70 min. (na hrokovzduch).

Fotografie




Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma