TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dršťková polvéka

Zpět
  • Autor: anubis
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, červená paprika, majoránka, mletý kmín, Masox

Energetická hodnota celkem: 3026 kJ

Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 70, SAFA (g): 4, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 757 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 17.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Dršťky dobře vypereme v několika vodách (nejméně třikrát), nakrájíme na menší kousky (ne nadrobno) a vložíme do vlažné vody. Vodu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Pok vodu vylijeme a vyměníme za novou. Znovu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Takto by se voda měla vyměnit nejméně třikrát. Poslední vodu osolíme a dršťky dovaříme doměkka. Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky scedíme a necháme vychladnout. Rozpustíme sádlo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, přidáme papriku a osmahneme ji. Jíšku zalijeme vývarem (případně použijeme vývar z drštěk) a necháme 30 minut provařit. Česnek prolisujeme do polévky. Přidáme sůl, pepř, kmín i rozemnutou majoránku. Do polévkového základu přidáme na nudličky nakrájené dršťky a vše společně provaříme. Dobře provařenou polévku poznáme podle toho, že tuk vyplave na povrch.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři