- Autor: anubis
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 20 |
Cibule | 80 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1500 |
Mouka pšeničná hladká | 80 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Kuřecí prsa bez kůže | 120 |
Dršťky hovězí | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, červená paprika, majoránka, mletý kmín, Masox
Energetická hodnota celkem: 3026 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 70,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 757 kJ
Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 17.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Dršťky dobře vypereme v několika vodách (nejméně třikrát), nakrájíme na menší kousky (ne nadrobno) a vložíme do vlažné vody. Vodu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Pok vodu vylijeme a vyměníme za novou. Znovu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Takto by se voda měla vyměnit nejméně třikrát. Poslední vodu osolíme a dršťky dovaříme doměkka. Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky scedíme a necháme vychladnout. Rozpustíme sádlo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, přidáme papriku a osmahneme ji. Jíšku zalijeme vývarem (případně použijeme vývar z drštěk) a necháme 30 minut provařit. Česnek prolisujeme do polévky. Přidáme sůl, pepř, kmín i rozemnutou majoránku. Do polévkového základu přidáme na nudličky nakrájené dršťky a vše společně provaříme. Dobře provařenou polévku poznáme podle toho, že tuk vyplave na povrch.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.