- Autor: libusesp
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 2000 |
Fazole (v suchém stavu) | 250 |
Mrkev | 100 |
Celer bulva | 100 |
Petržel - kořen | 50 |
Česnek | 10 |
Klobása čabajská | 200 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Dochucovadla:
sůl,pepř,vegeta,majoránka,ocet
Energetická hodnota celkem: 8705 kJ
Bílkoviny (g): 94,
Tuky (g): 97,
Sacharidy (g): 202,
SAFA (g): 43,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 871 kJ
Bílkoviny (g): 9.4, Tuky (g): 9.7, Sacharidy (g): 20.2, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 4.7, Vláknina (g): 2.6, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Den předem si fazole namočíme. Na druhý den vodu s fazolí slejeme, propláchneme a nalejeme čistou vodu. Fazole mírně osolíme a dáme vařit do měkka. V půlce vaření přidáme kořenovou zeleninu a na kousky nakrájenou klobásu. Když jsou fazole měkké , vyndáme zeleninu a polévku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Necháme asi 20 minut provařit a nakonec polévku dochutíme solí, pepřem,vegetou, majoránkou a octem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.