- Autor: libusesp
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 40 |
Mrkev | 150 |
Celer bulva | 150 |
Petržel - kořen | 70 |
Cibule | 70 |
Česnek | 30 |
Brambory (syrové) | 500 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 2500 |
Klobása čabajská | 200 |
Mouka pšeničná bílá | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, sladká paprika, chilli, vegeta, petrželka
Energetická hodnota celkem: 8595 kJ
Bílkoviny (g): 53,
Tuky (g): 135,
Sacharidy (g): 156,
SAFA (g): 47,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 860 kJ
Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 15.6, SAFA (g): 4.7, Cukry (g): 3.4, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Na sádle dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a taky krátce osmahneme. Ke konci sypneme papriku, aby se hezky zabarvila. Za stálého míchání zředíme zeleninovým vývarem, ve kterém jsme uvařili nakrájené brambory a klobásu, povaříme a dochutíme pepřem a vegetou. Můžeme přidat i krájenou petrželovou nať.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.