TOPlist


Červená čočka s rýží

  • Uživatelský recept
  • Autor: SvAPi
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Čočka červená (v suchém stavu)250
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu)100
Rajčata 100

Energetická hodnota celkem: 4865 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 210 SAFA (g): 1 Cukry (g): 31 Vláknina (g): 13 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1216 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 52.5 SAFA (g): 0.3 Cukry (g): 7.8 Vláknina (g): 3.3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Česnek, sůl, majoránka, kečup nebo protlak

Postup přípravy

Do hrnců si dáme vařit rýži a červenou čočku. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata na půlměsíčky - pokud máte rádi papriku, přidejte i červenou papriku. Cibuli osmahneme na pánvi, přidáme k ní rajčata (případně s paprikou) a necháme chvilku restovat. Jakmile se z rajčat stane "kašovitá" směs, hodíme do pánve i uvařenou červenou čočku. Dochutíme trochou kečupu, nebo rajčatového protlaku, přidáme majoránku, sůl a česnek.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma