TOPlist


segedinský guláš

  • Uživatelský recept
  • Autor: marbell1
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová kotleta200
Cibule50
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)15
Zelí bílé kysané250
Česnek10
Rajský protlak10
Smetana na vaření 10%100
Mouka pšeničná hladká10
Sladidlo (FAN)3

Energetická hodnota celkem: 3107 kJ

Bílkoviny (g): 48, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 31 SAFA (g): 17 Cukry (g): 17 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 777 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 7.8 SAFA (g): 4.3 Cukry (g): 4.3 Vláknina (g): 2.5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, pepř mletý, 1 KL červená mletá paprika, 1x bobkový list, nové koření 4x, mletý kmín,

Postup přípravy

maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme nadrobno nakrájíme a do hněda osmahneme na rozehřátém oleji. Do cibule vložíme maso a za stálého míchání osmahneme, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem, posypeme mletou červenou paprikoua důkladně promíchámeTeplotu snížíme a maso dusíme ve vlastní šťávě, dokud je dostatek šťávy. Během dušení občas promícháme aby se maso nepřipálilo. Maso podlijeme trochou teplé vody, přidáme bobkový list, nové koření, posypeme mletým kmínem a při snížené teplotě dusíme do poloměkka. Kyselé zelí nakrájíme, přidáme k masu, podlijeme vodou, přidáme nakrájený a oloupaný česnek a rajský protlak a mírným varem vaříme do měkka. ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, vlijeme do guláše, a za stálého míchání krátce provaříme. Ochutíme sladidlem . Podáváme s vařenými brambory, pečivem

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma