TOPlist


Jablkový krémový mriežovník

  • Uživatelský recept
  • Autor: keridwen1
  • Porce: 55.00
  • Doba přípravy (min.): 80

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jablka900
Vejce celá průměr110
Máslo čerstvé250
Cukr hnědý (řepný, třtinový)300
Mouka špaldová celozrnná450
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)750
Puding prášok80
Kypřící prášek do pečiva10

Energetická hodnota celkem: 25639 kJ

Bílkoviny (g): 171, Tuky (g): 236, Sacharidy (g): 799 SAFA (g): 152 Cukry (g): 434 Vláknina (g): 39 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 466 kJ

Bílkoviny (g): 3.1, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 14.5 SAFA (g): 2.8 Cukry (g): 7.9 Vláknina (g): 0.7 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

škorica

Postup přípravy

Z masla, múky, vajíčka, cukru (200g) a prášku do pečiva vymiesime cesto, ktoré dáme do chladu na cca 1hod. oddýchnuť.Jabĺčka ošúpeme a nakrájame na kúsky. podusíme podliate troškou vody a so škoricou. Ak je potrebné dosladíme. Cesto dáme na 2 polovice. 1 vyvaľkáme do plechu vymasteného a vysypaného múkou, navrstvíme jabĺčka, zalejeme hustým vanilkovým pudingom, a ozdobíme druhou polovicou cesta, ktorú vyvaľkáme a nakrájame na mriežky. Pečieme v predhriatej rúre cca 30min. Kontrolujeme vidličkou a vrchné cesto bude krásne do ružova. PO upečení necháme vychladnúť až otom krájame, aby sa puding neroztiekol. Pocukrujeme... Dobrú chuť!

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma