- Autor: Sampoch
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 10 |
Papričky chilli | 12 |
Slepičí vývar Vitana (hotový pokrm) | 200 |
Brambory vařené | 100 |
Olej olivový | 3 |
Sádlo vepřové škvařené | 32 |
Česnek | 11 |
Mrkev | 296 |
Rajčata | 154 |
Paprika červená | 284 |
Cibule | 240 |
Cuketa | 395 |
Hlíva ústřičná | 105 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, sladká paprika.
Energetická hodnota celkem: 4029 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 131,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 60,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 576 kJ
Bílkoviny (g): 3.1, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 18.7, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 8.6, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Na tuku osmahneme cibuli, pak mrkev, pak vývar, a postupně přidáváme další, dle tvrdosti suroviny. Takže houby samozřejmě až ke konci. Dusíme do měkka. Pak jemně zaprášíme moukou na dohuštění. Podáváme s pečivem. Suroviny po lidsku: Jedna střední cuketa, dvě větší papriky kapie,dvě větší cibule, čtyři střední mrkve, jedno větší rajče, dva větší stroužky česneku, lžíce sádla, lžička oleje,menší až střední trs hlívy, dvě střední předem uvařené brambory (na zahuštění), dvě větší chilli papričky. Tímto získáme cca 1460g guláše. Pokud budu uvažovat 200g na porci, získám cca 7 porcí. Vývar používám vlastní, z kuřecích koster a kůží (bez sádla, to po ztuhnutí seberu). Sádlo jsem použil to drůbeží, v seznamu ale není, tak jsem zadal vepřové.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.