TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Cuketo mrkvový guláš

Zpět
  • Autor: Sampoch
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 7.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, sladká paprika.

Energetická hodnota celkem: 4029 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 131, SAFA (g): 16, Cukry (g): 60, Vláknina (g): 31, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 576 kJ

Bílkoviny (g): 3.1, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 18.7, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 8.6, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Na tuku osmahneme cibuli, pak mrkev, pak vývar, a postupně přidáváme další, dle tvrdosti suroviny. Takže houby samozřejmě až ke konci. Dusíme do měkka. Pak jemně zaprášíme moukou na dohuštění. Podáváme s pečivem. Suroviny po lidsku: Jedna střední cuketa, dvě větší papriky kapie,dvě větší cibule, čtyři střední mrkve, jedno větší rajče, dva větší stroužky česneku, lžíce sádla, lžička oleje,menší až střední trs hlívy, dvě střední předem uvařené brambory (na zahuštění), dvě větší chilli papričky. Tímto získáme cca 1460g guláše. Pokud budu uvažovat 200g na porci, získám cca 7 porcí. Vývar používám vlastní, z kuřecích koster a kůží (bez sádla, to po ztuhnutí seberu). Sádlo jsem použil to drůbeží, v seznamu ale není, tak jsem zadal vepřové.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři