- Autor: Pete13
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 20 |
Olej olivový | 12 |
Květák | 450 |
Brokolice | 300 |
Smetana na vaření 12% | 100 |
Dochucovadla:
Sůl Pepř Zeleninový bujón
Energetická hodnota celkem: 1922 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 46,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 384 kJ
Bílkoviny (g): 3.4, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 9.2, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 4.6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Brokolici rozdělíme na košťál a růžičky. Košťál nakrájíme na kousky. V hrnci orestujeme na olivovém oleji na drobno nasekaný česnek spolu s nakrájenými košťály. Zalejeme vývarem nebo vodou a přivedeme k varu. Poté do vařící vody přidáme pokrájené růžičky brokolice a květáku. Vaříme asi 10 minut, poté odstavíme z ohně. Vyndáme pár malých růžiček květáku a zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši.Vrátíme růžičky květáku do polévky, dochutíme pepřem a solí. Nakonec přidáme smetanu na zjemnění chuti. Vznikne nám krémová polévka. Hotovo - dobrou chuť!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.