TOPlist


Brokolicovo-květáková polévka

  • Uživatelský recept
  • Autor: Pete13
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Česnek20
Olej olivový12
Květák450
Brokolice300
Smetana na vaření 12%100

Energetická hodnota celkem: 1922 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 24, Sacharidy (g): 46 SAFA (g): 10 Cukry (g): 29 Vláknina (g): 23 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 384 kJ

Bílkoviny (g): 3.4, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 9.2 SAFA (g): 2 Cukry (g): 5.8 Vláknina (g): 4.6 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Sůl Pepř Zeleninový bujón

Postup přípravy

Brokolici rozdělíme na košťál a růžičky. Košťál nakrájíme na kousky. V hrnci orestujeme na olivovém oleji na drobno nasekaný česnek spolu s nakrájenými košťály. Zalejeme vývarem nebo vodou a přivedeme k varu. Poté do vařící vody přidáme pokrájené růžičky brokolice a květáku. Vaříme asi 10 minut, poté odstavíme z ohně. Vyndáme pár malých růžiček květáku a zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši.Vrátíme růžičky květáku do polévky, dochutíme pepřem a solí. Nakonec přidáme smetanu na zjemnění chuti. Vznikne nám krémová polévka. Hotovo - dobrou chuť!

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma