TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Brokolicovo-květáková polévka

Zpět
  • Autor: Pete13
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Česnek20
Olej olivový12
Květák450
Brokolice300
Smetana na vaření 12%100

Dochucovadla:

Sůl Pepř Zeleninový bujón

Energetická hodnota celkem: 1922 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 24, Sacharidy (g): 46, SAFA (g): 14, Cukry (g): 29, Vláknina (g): 23, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 384 kJ

Bílkoviny (g): 3.4, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 9.2, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 4.6, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Brokolici rozdělíme na košťál a růžičky. Košťál nakrájíme na kousky. V hrnci orestujeme na olivovém oleji na drobno nasekaný česnek spolu s nakrájenými košťály. Zalejeme vývarem nebo vodou a přivedeme k varu. Poté do vařící vody přidáme pokrájené růžičky brokolice a květáku. Vaříme asi 10 minut, poté odstavíme z ohně. Vyndáme pár malých růžiček květáku a zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši.Vrátíme růžičky květáku do polévky, dochutíme pepřem a solí. Nakonec přidáme smetanu na zjemnění chuti. Vznikne nám krémová polévka. Hotovo - dobrou chuť!

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři