TOPlist


Hruškový koláč s čokoládou

  • Uživatelský recept
  • Autor: keridwen1
  • Porce: 50.00
  • Doba přípravy (min.): 100

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celá průměr550
Cukr hnědý (řepný, třtinový)200
Vlašské ořechy50
Mandle230
Mouka špaldová celozrnná150
Voda, minerální vody bez příchutě250
Mouka kukuřičná100
Čokoláda hořká 70 % průměr400
Hrušky600

Energetická hodnota celkem: 28285 kJ

Bílkoviny (g): 191, Tuky (g): 380, Sacharidy (g): 629 SAFA (g): 144 Cukry (g): 401 Vláknina (g): 113 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 566 kJ

Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 7.6, Sacharidy (g): 12.6 SAFA (g): 2.9 Cukry (g): 8 Vláknina (g): 2.3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

vinný kameň

Postup přípravy

Hrušky očistíme, a dáme do vody s citrónovou šťavou. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Múku zmiešame s vinným kameňom a najemno posekanými mandľami. Postupne do źĺtok zapracujeme vychladnutú čokoládu, múku a mandle. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka zapracujeme do cesta. Cesto dáme na vymastený a vysypaný plech. Husto posypeme nadrobno nakrájanými hruškami, orechmi a zľahka popritláčame. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi tak 45min.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma