- Autor: puzzle99
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo čerstvé | 30 |
Dýně | 800 |
Cibule | 40 |
Sójová smetana | 15 |
Sójová omáčka | 10 |
Dochucovadla:
zázvor, muškátový oříšek
Energetická hodnota celkem: 2000 kJ
Bílkoviny (g): 9,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 49,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 667 kJ
Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 16.3, SAFA (g): 5.7, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 5.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
1 střední dýně Hokkaido, máslo nebo olivový olej, 1 cibule, muškátový oříšek, zázvor, sojová omáčka, sojová smetana, Cibuli nakrájíme na kolečka a necháme na másle do zesklovatět. Dýni Hokkaido umyjeme a neloupanou nakrájíme na kostičky.Přidáme k cibuli, spolu s muškátovým oříškem a nastrouhaným zázvorem (čerstvým nebo sušeným ) Dusíme 10-15 minut. Dáváme pozor,aby se dýně nerozvařila. Pak přidáme sojovou omáčku a zakápneme sojovou smetanou. Pokud nemáte sojovou, použijeme normální smetanu. Promícháme a můžeme podávat.Příloha rýže, těstoviny, kuskus, nebo co máte rádi :-)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.