TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

opečená pikantní cizrna

Zpět
  • Autor: ozzy.kratky
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
cizrna strerilovaná400
olivový olej10

Dochucovadla:

sůl 1/2 lžičky,mletý kajenský pepř 1/2 lžičky

Energetická hodnota celkem: 2535 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 64, SAFA (g): 5, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1268 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 32, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Troubu rozpalte na 230 ˚C a plech pokryjte alobalem nebo pečicím papírem. Plechovku cizrny slijte přes cedník a propláchněte. Nechte dobře okapat a vsypte do mísy. Přidejte olej, sůl a kajenský pepř a důkladně promíchejte. Cizrnu rozprostřete na pečicí plech, aby byla v jedné vrstvě. Pečte v troubě asi 15 minut, vyndejte z trouby a protřeste, aby se cizrna mohla opéct ze všech stran a vraťte na dalších 15 minut do trouby, aby se cizrna hezky opekla a byla křupavá. Vychutnejte si ji horkou nebo nechte vychladnout

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři