TOPlist


Salát Coleslaw

  • Uživatelský recept
  • Autor: zandal
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Zelí bílé hlávkové1300
Mrkev40
Cibule40
Celer bulva60
Majonéza Original (Hellmann´s)100

Energetická hodnota celkem: 4238 kJ

Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 74, Sacharidy (g): 81 SAFA (g): 6 Cukry (g): 49 Vláknina (g): 42 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1060 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 20.3 SAFA (g): 1.5 Cukry (g): 12.3 Vláknina (g): 10.5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, ocet, cukr

Postup přípravy

Bílé zelí nakrouháme na tenké plátky a ještě příčně překrájíme na asi centimetr velké kousky. Zasypeme přibližně jednou lžící soli, důkladně promícháme a asi 20 - 30 minut ručně mačkáme, aby zelí pustilo co nejvíc šťávy a zkřehlo. Tekutiny částečně slijeme. Podstatné je důkladné ruční promačkání zasoleného zelí. Mrkev nastrouháme nahrubo, celer najemno a cibuli nakrájíme nadrobno. Vše důkladně promícháme se zelím. Zálivku si připravíme smícháním cukru a majonézy. Suroviny na salát promícháme, dochutíme octem, pepřem a solí dle potřeby a uložíme do chladničky.Před podáváním opět dobře promícháme

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma