TOPlist


Jahelník

  • Uživatelský recept
  • Autor: babika
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jáhly (v suchém stavu)250
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)500
Vejce celá průměr220
Cukr hnědý (řepný, třtinový)150
Jablka500
Vlašské ořechy15

Energetická hodnota celkem: 10322 kJ

Bílkoviny (g): 72, Tuky (g): 49, Sacharidy (g): 424 SAFA (g): 17 Cukry (g): 231 Vláknina (g): 33 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1032 kJ

Bílkoviny (g): 7.2, Tuky (g): 4.9, Sacharidy (g): 42.4 SAFA (g): 1.7 Cukry (g): 23.1 Vláknina (g): 3.3 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

250 g jahel, 1 litr mléka nebo 1/2 l mléka a 1/2 l vody, 4 vejce, 150 g cukru, sůl, jablka, oříšky, špetka soli

Postup přípravy

Spařte jáhly vařicí vodou, poté je dejte vařit do mléka (nebo mléka a vody) se špetkou soli a uvařte na hustou kaši. Tu nechejte vychladnout. Pak přidejte žloutky ušlehané s cukrem a opatrně vmíchejte sníh z bílků, můžete přidat i nasekané oříšky. Do vymazané zapékací mísy dejte vrstvu hmoty z jahel, pak položte vrstvu nakrájených jablek a navrch dejte zbytek hmoty. Pečte asi hodinu na 160 stupňů, nechte vystydnout.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma