- Autor: aleea
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Cibule | 100 |
Mrkev | 150 |
Petržel - kořen | 100 |
Celer bulva | 100 |
Brambory (syrové) | 300 |
Dochucovadla:
sůl, vegeta, kmín, majoránka
Energetická hodnota celkem: 2261 kJ
Bílkoviny (g): 13,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 98,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 377 kJ
Bílkoviny (g): 2.2, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 16.3, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na větší kostky nakrájenou oškrabanou mrkev, petržel, celer a brambory, zalijeme cca 1,5l vody, přivedeme k varu a vaříme do změknutí zeleniny. Rozmixujeme tyčovým mixérem, dochutíme solí, vegetou, kmínem a majoránkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.