TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Čočková - 3l, 8 porcí

Zpět
  • Autor: mima326
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, majoránka Těsně před dokončením můžeme přidat zeleninový bujón (stačí půl kostky) nebo máme-li, masový vývar. ( V obou případech musíme počítat s energií navíc).

Energetická hodnota celkem: 4651 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 43, Sacharidy (g): 135, SAFA (g): 21, Cukry (g): 46, Vláknina (g): 21, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 581 kJ

Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 5.4, Sacharidy (g): 16.9, SAFA (g): 2.6, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 2.6, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Čočku namočíme cca na dvě hodiny, ale můžeme i přes noc. Vodu slijeme a čočku v hrnci zalijeme asi dvojnásobným objemem vody (naředit se dá vždy kdykoliv potom, uvaří se rychleji, pokud bude menší objem) Necháme zruba 30 min vařit v tlakovém hrnci do měkka, v normálním se doba prodlouži (45-50 min) Na hlubší pánvi na oleji osmahneme do zlatova na jemno nakrájenou cibulku, přidáme nastrouhanou zeleninu, krátce osmahneme a podusíme (stačí tak 10 min). Uvařenou čočku osolíme a přidáme majoránku a česnek, podušenou zeleninu a naředíme (vroucí vodou z rychlovarné konvice) na požadovanou hustotu - celkový objem asi 3l, krátce ještě povaříme, aby se chuti prolnuly a můžeme servírovat nebo ukládat do krabiček :-).

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři