TOPlist


Rajská omáčka bez smetany

  • Uživatelský recept
  • Autor: Alcab
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná polohrubá22
Voda, minerální vody bez příchutě600
Rajčatové pyré250
Masox (hotový výrobek)13
Cibule50
Máslo čerstvé10
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)10

Energetická hodnota celkem: 1448 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 39 SAFA (g): 7 Cukry (g): 14 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 362 kJ

Bílkoviny (g): 1.3, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 9.8 SAFA (g): 1.8 Cukry (g): 3.5 Vláknina (g): 2.5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, citronová šťáva, tymián, bobkový list

Postup přípravy

Necháme zesklovatět na tuku cibulku, přidáme rajčatové pyré ze sklenice, bobkový list a tymián. Dolijeme vývarem. Necháme vařit +-20 minut, poté zahustíme. K zahuštění potřebujeme 2 lžíce polohrubé mouky a dcl studené vody, které prokvedláme a nalijeme do omáčky. Povaříme dalších 5 minut a poté jen dochutíme dle libosti trochou citronové šťávy, cukrem, popř. solí.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma