TOPlist


Vepřová kotleta po Bakoňsku

  • Uživatelský recept
  • Autor: drobek1
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová kýta250
Cibule50
Žampiony50
Smetana zakysaná ochucená (Kunín)150
Knedlíky houskové kynuté150

Energetická hodnota celkem: 4080 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 40, Sacharidy (g): 83 SAFA (g): 22 Cukry (g): 13 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2040 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 41.5 SAFA (g): 11 Cukry (g): 6.5 Vláknina (g): 2.5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, sladká paprika.

Postup přípravy

Maso - řízky- osolte a opepřete z obou stran. Na oleji osmahněte maso, až se zatáhne dejte stranou. Do výpeku dejte cibuli, nechte lehce orestovat, přidejte houby, maso a sladkou papriku, zalijte trochou horké vody a nechte dusit. Až je maso měkké přidejte zakysanou smetanu s lžicí mouky, provařte. Ochuťte jak je třeba solí a pepřem. Podávejte s houskovým knedlíkem nebo s noky.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma