TOPlist


Kávová bábovka

  • Uživatelský recept
  • Autor: Yennefer1
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná polohrubá250
Cukr bílý (řepný, třtinový)250
Dobrá voda neochucená 150
Olej běžný (průměr)150
Vejce celé (syrové)165
Kypřící prášek do pečiva12
Káva turecká (bez mléka a cukru)15

Energetická hodnota celkem: 14460 kJ

Bílkoviny (g): 48, Tuky (g): 168, Sacharidy (g): 433 SAFA (g): 20 Cukry (g): 252 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1205 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 36.1 SAFA (g): 1.7 Cukry (g): 21 Vláknina (g): 0.7 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Celá vejce se smíchají s cukrem doběla, po malých dávkách se přidá mouka s kypřicím práškem a voda smíchaná s olejem. Nakonec se přidá káva. Dáme péci do vyhřáté trouby na 180C asi 40-45 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma