TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

ČOČKOVKA

Zpět
  • Autor: ffloa
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, bobkový list, nové koření, polévkové koření/bujon Alnatura, petrželka, česnek-víc, lze i majoránka

Energetická hodnota celkem: 6760 kJ

Bílkoviny (g): 91, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 233, SAFA (g): 7, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 54, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1127 kJ

Bílkoviny (g): 15.2, Tuky (g): 5.7, Sacharidy (g): 38.8, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 3.7, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Čočku namočenou předešlý den sleju, propláchnu, dám vařit.Vody asi 2,3-2,5l. Přidám na másle či oleji zpěněnou cibulku(někdy s přidaným nakrájeným šunk.salámkem), pokrájenou zeleninu, brambory na kostky, dochutím česnekem, kořením, osolím. Nechám vařit až do fáze poloměkkých brambor. Poté zahustím moukou rozmíchanou ve vodě. Nechám provařit a na závěr ještě dochutím česnekem, polévkovým kořením Alnatura (nebo bujonem Alnatura - je-li třeba). Ozdobím nasekanou petrželkou. Celer se jen vyvaří a vytáhne ( u nás). Někdy jej nastrouhám a sníme i celer. Jedna porce má kolem 500g.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři