TOPlist


ghí

  • Uživatelský recept
  • Autor: Sibule
  • Porce: 100.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jihočeské máslo 82%250

Energetická hodnota celkem: 7653 kJ

Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 205, Sacharidy (g): 2 SAFA (g): 103 Cukry (g): 2 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 77 kJ

Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 2.1, Sacharidy (g): 0 SAFA (g): 1 Cukry (g): 0 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Máslo pomalu rozehřejeme až k mírnému varu. sbíráme pěnu (tuto lze později použít na omaštění třeba kaše), přitom velmi zlehka mícháma. Mléčná bílkovina se usazuje na dně. Máslo voní, lehce budblá a vydává bublavý zvuk. Trvá to asi 12-15 min. Když máslo přestane vydávat zvuky, je hotovo. Přecedíme přes sítko vyložené plátýnkem, to se pak vyhodí.Získáme asi 200-220g. Na dušení či rychlé osmažení zeleniny (je lepší jí trochu nechat změknout přelitím vařící vody) stačí na porci 2,5 g-3g-

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma