TOPlist


Zapečený tuřín s vepř. kýtou

  • Uživatelský recept
  • Autor: antoninpetras
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová kýta (syrová)380
Paprika červená170
Eidam 45%80
Olej olivový20
Rajský protlak40
Sůl15
Tuřín430

Energetická hodnota celkem: 5249 kJ

Bílkoviny (g): 107, Tuky (g): 69, Sacharidy (g): 59 SAFA (g): 29 Cukry (g): 16 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 17

Energetická hodnota na 1 porci: 2625 kJ

Bílkoviny (g): 53.5, Tuky (g): 34.5, Sacharidy (g): 29.5 SAFA (g): 14.5 Cukry (g): 8 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 8.5


Dochucovadla:

Sůl, pepř, provensal mix (nebo jiné bylinky, event. česnek)

Postup přípravy

Tuřín na nudličky obalit ve směsi protlaku, soli, bylin a oleje. Péct 30 minut v zapékací misce na 200°C. Poklást solenými a pepřenými plátky masa. Po 15 minutách zakrýt sýrem a poklást papriky. Péct dalších 15 minut. Méně masa - lepší efekt. Stejně tak se jako náhrada brambor dá použít třeba celer. Oleje by možná někomu též stačilo méně. Vynechat třeba sýr.... Recept vznikl inspirací z tuřínových hranolek (skvělé - zadat do google "pečený tuřín s parmazánem apetit"). Zkusil jsem je a byly skvělé. Chtěl jsem z toho plnohodnotné jídlo. A není to zlé. Pro mně ideální večeře či oběd do 3000KJ.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma