TOPlist


Vepřové plátky s bylinkovou omáčkou, těstoviny

  • Uživatelský recept
  • Autor: Leela
  • Porce: 4.00

1 porce EH 1780kJ, B 24g, T 15g, S 48 g

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová kýta na řízky320
Oleje (všechny druhy)12
Kedlubna520
Česnek20
Těstoviny vařené - průměr200

Energetická hodnota celkem: 5060 kJ

Bílkoviny (g): 78, Tuky (g): 59, Sacharidy (g): 86 SAFA (g): 22 Cukry (g): 21 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1265 kJ

Bílkoviny (g): 19.5, Tuky (g): 14.8, Sacharidy (g): 21.5 SAFA (g): 5.5 Cukry (g): 5.3 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, bílý pepř, citronová šťáva 60 kJ,,svazek bazalky 40 kJ

Postup přípravy

Omyté a osušené plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Na teflonové pánvi rozehřejeme olej a plátky masa na něm opečeme, asi dvě minuty z každé strany. Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple. Kedlubny rozkrájíme na kousky a spolu s jemně nakrájeným česnekem je osmahneme na výpeku z masa, mírně opepříme bílým pepřem, osolíme a podusíme. Rozdušené kedlubny rozmixujeme, dochutíme citronovou šťávou a jemně sekanou bazalkou. Podáváme s těstovinami uvařeným na skus.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma