TOPlist


Mušle - Slávky jedlé

  • Uživatelský recept
  • Autor: antoninpetras
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej olivový10
Petržel - kořen50
Mrkev50
Cibule80
Voda, minerální voda, pramenitá voda bez příchutě200
Rajčata konzervovaná200
Víno bílé suché150
Slávky (syrové)150

Energetická hodnota celkem: 1627 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 46 SAFA (g): 2 Cukry (g): 14 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 814 kJ

Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 23 SAFA (g): 1 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 3.5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

Sůl, pepř, koriandr (nať), bobkový list.

Postup přípravy

Na trošce oleje zpěníme cibuli a přidáme mrkev a peržel. Když se začne připalovat podlijeme vínem a přivedeme k varu. Přidáme půl plechovky sekaných rajčat, bokový list a 2 deci vody nebo zeleninového vývaru. 10 minut povařit, dosolit, opepřit čerstvě mletým, ideálně bílým pepřem a přidat hrst sekané plocholisté petrželové nati nebo koriandru. Přidáme slávky a za občasného promáchání vaříme 10-15 minut, dokud se všechny krásně neotevřou. Podáváme se zeleninovými hranolky nebo rozpečenou bagetou. Na dvě porce je třeba 1kg slávek, ze kterých je cca 120-150g čistého masa. Slávky, které nejeví známky života, jsou masivně poškozené, či se ve varu neotevřou nejezte ve vlastním zájmu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

02. 10. 2017 11:08

Yogii

Slávky jsem teď měla na dovolené v Itálii a před časem v jedné české restauraci, které jsem věřila. Sama bych si na ně asi netroufla, i když, jak jsem kdysi četla - syrové musí být zavřené a vařené otevřené, jak je to obráceně, tak vyhodit a nejíst.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma